V minulém příspěvku byly zmíněny důvody cesty a popsány okolnosti příjezdu do Curychu. V tomto díle nemůže příběh pokračovat ničím jiným, než následnými komplikacemi s autam.

Dnes to jsou přesně tři týdny od mého příjezdu do Curychu. Lenka s Jonášem dorazili 10 dnů po mě a hned ihned v zápětí se začala komplikovat situace ohledně parkování. Měli jsme předem domluvené místo u kolegyně z práce, která má parkování před domem a nepotřebuje jej. Počáteční nadšení z parkovacího místa trochu zakalila zkutečnost, že místo se nachází asi 5 kilometrů od bytu.

Zásadní problém nastal asi po týdnu parkování. Za oknem auta se objevila cedulka, že stojím přes hranice parkovacího místa a že překážím. Tak jsem maličko popojel, abych naštvanému sousedovi stojícímu za mnou uhnul. Nicméně před autem stál další vůz na kolmo (který měl oficiálně stát v garáži). Chodci se tak nemohli pohodlně dostat na chodník a zároveň by byl problém s odvozem odpadu. Nakonec jsem obdržel zprávu od majitelů parkovacího stání, že nás nějaký proaktivní soused udal na úřady, a ty tím začali ihned zabývat. Přišlo vyjádření, že pokud je auto větší, než parkovací místo, tak zde vůz parkovat nesmí.

Aby toho nebylo málo, pod zadním kolem se objevila olejová skvrna. To je samo o sobě důvod k pokutě až 1000CHF a vzhledem k tomu, že místní obyvatelé nemají s kontaktováním úřadů problém a dělají to rádi, rýsovala se další potenciální nepříjemnost. Nevěděli jsme přesně, odkud olej kape. Nabízela se brzdová kapalina, diferenciál, tlumič, případně vzduchový podvozek. Poslední, co jsme chtěli řešit, byla nutnost urychleného shánění nového parkovacího místa a také servisu v Curychu. Tak jsem se hecnul a minulý víkend na otočku s autem odjel s autem zpět do ČR. Uznávám, s kapajícím olejem to nejspíš nebyl nejlepší nápad. Ale spoléhal jsem na to, že pokud by se problém objevil někde cestou, že auto včas zahlásí a přinejhorším objednám odtah. I s tím máme zkušenosti, tentokrát z roku 2012 z Norska 🙂

Snad už bude příští příspěvek pozitivnější. Kromě výše popsaných zkušeností se nám jinak v Curychu moc líbí.

P.S. Nakonec se ukázalo, ze šlo o vyteklý tlumič, takže nic dramatického.

Napsat komentář